6 varázslatos, rusztikus konyha, ahol még a mosogatás is öröm

A konyha a családi fészek központja, ott kezdődik a nap egy kiadós reggelivel, és ott is ér véget, amikor összeül a család, hogy eltöltsön együtt egy kellemes vacsorát, élvezve a finom ételeket és megbeszélve az aznapi eseményeket. Nem véletlen, hogy mind a görög, mind a római mitológiában külön istene volt tűzhelynek, amely a családi egység és béke megtestesítője volt.
A mai felgyorsult világban egyre fontosabbá válik, hogy legyen egy fix pont az életünkben, egy origó, ahová mindig szívesen visszatérünk. Fontos, hogy ez a hely ne csak funkcionális, hanem esztétikus és otthonos legyen. Az alábbiakban megismerkedhetünk a rusztikusan berendezett konyha elemeivel és legfőbb vonásaival.

#1 Ahol a kék szín dominál

rusztikus konyha berendezes kek antikolt butorokkal
Nagy tér, praktikus elrendezés

Nálunk is egyre elterjedtem az amerikai stílusú konyha, amelynek egyik ismertető jegye az egybe nyitott nagy tér, amely magában foglalja a konyhát és az étkezőt, valamint a széles és masszív konyhapult, ami étkezőasztalként is funkcionálhat. A konyha amellett, hogy a legmodernebb felszereléssel van ellátva, mégis otthonosnak, hagyományosnak tűnik, ez a rusztikus stílusnak köszönhető. A fából készült padló természetes hatást kelt és könnyen takarítható. A kék színű bútoroknak antik hatást kölcsönöz a sarkok felé sötétedő festés. Jól megfigyelhetőek a szabadon hagyott mennyezeti gerendák, amelyre könnyedén felhelyezhető, az öntöttvas edénytartó.

#2 Meleg színek előnyben

rusztikus etkezo sotet fa butorokkal
Durván megmunkált fabútorok a konyhában

Ez a rusztikus stílusban berendezett konyha, akár egy erdei házikóban is lehetne, de könnyedén átvihetjük ezt a hangulatot a saját konyhánkba is. Jól látható a természetes anyagok dominanciába, akárhová nézünk fából készült bútorokat, kiegészítőket és dekorációs elemeket láthatunk. Ezekhez a bútorokhoz jól illenek a sötétebb és egyszerűbb vonalvezetésű öntöttvas termékek, akár gyertyatartók, akár a kandallóhoz való kiegészítők.

#3 Köves vidékies

modern, klasszikus konyha dizajn
Kővel és öntöttvassal díszített rusztikus konyha

Ebben a konyhában minden megtalálható, amely a rusztikus stílust fémjelzi. A kőből készült járólap és téglahatású mennyezet, a fa bútorok és az egész konyha dísze az öntöttvas csillár. Az antikolt bútorok a legmodernebb konyhai berendezéseket rejtik magukban, az összehatás mégis klasszikus és egyszerű.

#4 Vissza a természetbe

rusztikus konyha dekor antikolt fabutorokkal
Erdei lak

Ezen a képen is jól látszik, hogy nem szabad megijedni a természetes anyagoktól. Bátran használjunk durván megmunkált fa kiegészítőket. A hatás, mint láthatjuk nem barbár és idejétmúlt, hanem természetes és elegáns. Ha úgy akarjuk érezni magunkat, mint egy eldugott hegyi faházban, akkor ez a nekünk való berendezés. Az ilyen konyha szinte könyörög azért, hogy finomabbnál finomabb vadas ételeket készítsünk benne. A világításnál jól megfér egymás mellett az öntöttvas csillár és a beépített spot lámpa, ami jól mutatja, hogy milyen jól megfér egymás mellett a modern és a klasszikus.

#5 Antikolt bútorok mindenhol

termeszetes letisztult konyha dizajn
Ezek az antikolt bútorok régi időket idéznek

Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akinek a fedetlenül hagyott mennyezeti gerendák a nagyszülei házát juttatják eszébe. Ez a berendezés egy kis időutazásra invitál bennünket, hiszen amellett, hogy az anyagok és a berendezések már modern technikával készültek, az összehatás mégis egy vidéki családi ház konyhájának benyomását kelti. Itt is előtérbe kerül a fa, mind a padlónál, mind a bútorok kiválasztásánál. A régies hatás kedvéért a bútoroknál itt is antikolt festést alkalmaztak.

#6 A Modern és klasszikus ötvözése a konyhában

rusztikus stilus konyhabutorok
Modern felszerelések mellet is lehet rusztikus

Ez az összeállítás már egy kicsit közelebb áll a modernitáshoz, mégis megőrzi az egyszerűséget. A fa bútorok nem cizelláltak, nincs rajtuk felesleges giccs, letisztultak és egyszerűek. A mennyezetről lógó edények mindig kéznél vannak, és nem foglalnak felesleges helyet a szekrényekben, tálalókban. Mivel a bútorok önmagukban is nagyon szépek, nincs szükség sok dekorálásra, de egy jól megválasztott szőnyeg még inkább fel tudja dobni a helyiséget.

Ha te is szívesen teremtenél vidékies hangulatot étkeződben, nézz szét itt a rusztikus konyhai termékeink között:

Tyúkos tojástartó állvány

9190 Ft

Egyedi kialakítású, öntöttvas, kétszintes tojástartó állvány.

Tovább

Öntöttvas dió- és mogyorótörő

8190 Ft

Hagyományos, könnyen kezelhető dió- és mogyorótörő.  Anyaga öntöttvas, mely masszív tartást kölcsönöz a kemény csonthéjasok megpucolásához.

Tovább

Öntöttvas zöld színű traktorszék

67900 Ft

Traktorokban elhelyezett ülések ihlette öntöttvas bárszék. Az ülésmagasság könnyen változtatható az asztal méretéhez. A konyhában elhelyezve igazi “dive bar” hangulatot idézhetünk elő, természetes stílusa miatt a kertnek is egyedi darabja lehet.

Tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.